Vad motiverar dig?

photo-1589561253898-768105ca91a8

Sommaren är inte över än, men efter kräftfisket🦞 brukar sommarens lata dagar sakteliga återgå till vardag igen. Är det samma hos dig?

Många härliga dagar och kvällar har det blivit och tid har funnits för reflektioner av olika slag. Något jag ofta återkommer till är motivation. Motivation är ju motorn till att få saker att hända men var kommer den ifrån? Hur skapas motivation? Och varför är den så olika hos varje människa?

I grund och botten så borde det väl ha med ens personlighet att göra. Vilken drivkraft man fick med modersmjölken och hur man är präglad av sin uppväxtmiljö. Men, det är nog inte hela sanningen. Det finns säkert många olika faktorer som påverkar oss och enligt den amerikanske psykologen David McClellands teori styrs motivation främst av ett av tre olika behov: prestation, makt eller samhörighet. Låt oss bena upp det.

✔️ Om jag känner att jag kan påverka min situation och mitt resultat-blir jag motiverad.

✔️ Om jag tror på mig själv och känner mig kompetent-blir jag motiverad.

✔️ Om jag tillhör ett sammanhang-blir jag motiverad.

✔️ Om jag känner mig respekterad-blir jag motiverad.

Motivation är en fantastisk egenskap men den måste hållas vid liv. Man växer med utmaningar och att pröva sig själv är en del av livet. Vågar man aldrig försöka, hur ska man kunna förverkliga sina drömmar då?

Vad drömmer du om?

Vågar du utmana dig själv? Eller låter du rädslorna ta över? 

photo-1548438294-1ad5d5f4f063

Rädslan är vår egen största fiende och den enda som kan utmana den är Du själv. Våga tro på dig själv, då kommer resultaten. Vet att Du har makt att förändra och förverkliga ditt liv, om du verkligen vill.

Omge dig med människor som lyfter dig och inte sänker dig. Våga säga nej till personer som inte får dig att blomstra. Du förtjänar samma respekt tillbaka som du ger till andra. 

Själv har jag alltid drivits av en stark motivation att starta företag, leva mitt liv som om varje dag vore den sista etc.etc. Drivkraften har alltid funnits som en självklar del av min personlighet men det har också funnits tider när den har ebbat ut och jag inte har haft lust med någonting. Så jag skulle säga att motivation och drivkraft är den förlängda armen på inspiration.

När man får inspiration, då är det viktigt att förverkliga den på något sätt.

Om inspirationen inte får utrymme i ens liv och bara stannar som tankar, då skapas en stagnation som tar energi och tröttar ut en. Manifesterar man däremot sin inspiration, då bygger man en positiv energi inom sig och så skapar man motivation att förverkliga sina drömmar.

Så egentligen är det inte svårare än att lyssna inåt, vad vill jag göra? Vad är min passion, min dröm? När du vet det, låt det inte bara stanna i huvudet som tankar, gör slag i saken och börja förverkliga. Och vet du, om du tycker att det är svårt, be om hjälp! Det finns alltid någon därute som kan bistå dig på något sätt. Ensam är inte alltid stark.

Lite tankar från denna sommaren att reflektera över...

Och har du lust att göra en webbkurs men inte riktigt vågar ta steget... Bolla dina ideér med oss ⚽️

Vi finns här för att hjälpa dig att förverkliga dina drömmar.


Tryck på länken här under och boka en tid för ett GRATIS samtal idag! 

GRATIS >> Här kan Du boka ett kostnadsfritt samtal med oss idag>>>

Gunita Gustavson